Pizza med italiensk salamigrillet aubergine og ristede pinjekjerner
- 20 min
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pakke Tulip hvitløkssalami
- 1 stk aubergine
- 1 stk paprika
- 2 ss mozzarella
- pinjekjerner
- 25 g gjær
- 25 dl vann
- 2 ss olivenolje
- 5 ts salt
- 8 dl hvetemel
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts oregano
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
Fremgangsmåte
PIZZADEG
Start med å varme opp vann til 37 grader. Samtidig kan du smuldre gjær i en bolle.
Hell på litt av det lunkene vannet og rør om slik at gjæren oppløser seg.
Tilsett deretter resten av vannet, salt, olje og rør om.
Hvetemel kan du tilsette litt og litt- deigen er ferdig når den "slipper" bollen.
La deigen heve 30-60 minutter, til den har blitt dobbelt så stor. Kna så deigen på en melete underlag, del deigen i to og kjevl ut på et bakepapir.
PIZZASAUS
Stek hvitløk og olje i noen minutter.
Tilsett tomatene, tomatpuré og oregano.
La det koke opp og smak til med salt og pepper.
PIZZA
Sett ovnen på 250 grader.
Skjær auberginen i tynne skiver, ta på salt og pensle med olivenolje før du raskt steker de på hver sin side.
Ta på pizzasaus, legg på mozzarella, aubergine, tynne skiver med paprika, hvitløkssalmi og pinjekjerner.
Stek pizzaen i ovnen i ca 15 minutter.
Tips og triks
Ønsker du å prøve noe nytt? Grill pizzaen eller bruk en pizzastein. Da får du enda mer sprø bunn.