Asiatisk inspirert ribbemed baconflette
- 4 personer
Ingredienser
- 1,3 kg tynnribbe
- 10 skiver Tulip bacon i skiver, rå
- 1 pk rosenkål
- Salt & pepper
- Koriander (frisk)
- 2 dl cola
- 6 fedd hvitløk
- 2 stk chili
- 4 stk stjerneanis
- 1 stk lime
- 4 ss soya
Fremgangsmåte
Skjær av svoren på ribben, lag marinaden og la kjøttet trekke i 3 timer. Vend noen ganger underveis.
Stek ribben ved 180 °C i ca. én time (ta gjerne med litt av marinaden i formen mens kjøttet stekes).
Legg baconfletten (se video ‘Baconflette’) på ribben det siste kvarteret av steketiden.
Smak til med salt og pepper.
Rasp rosenkål, stek i en god porsjon smør og server sammen med ribben.
Tips og triks
Bruk steketermometer.
Stek ribben til den har en kjernetemperatur på 70 °C, legg på baconfletten og stek til baconet er sprøtt (kjernetemperatur ca. 75 °C).
Baconflette:
e-g7c5ky1-o