Bacon focaccia
- 4 personer
Ingredienser
DEIG- 500 g mel
- 3 dl vann
- 25 g gjær
- 5 ts sukker
- 5 ts salt
- 1 dl olivenolje
- 1 pakke Tulip Tørrsaltet ternet bacon
- 1 ss flaksalt
- dl olivenolje
- Frisk rosmarin
Fremgangsmåte
Bland mel, sukker, salt, olje, lunkent vann og gjær i en bakebolle, elt den godt.
Sett til heving, til dobbel størrelse, helst 1,5 timer.
Smør en form med olivenolje langs kantene og la det ligg litt i bunnen.
Hel deigen oppi formen, fordel den utover og bruk fingrene.
Toppes med olivenolje, Tørrsaltet Tulip bacon terninger, rosmarinblader, flaksalt og olivenolje.
Stek på 225 grader i ca 18 minutter.
Tips og triks
Ekstra fyll:
Fetaost, soltørket tomat, steinfrie sorte og grønne oliven. Bare å strø over og stikke litt inni deigen.