Bacon milkshake
- 1 person
Ingredienser
Karamellisert bacon- 1 pakke Tulip bacon i skiver, rå
- 2 ss brunt sukker
- 2 ss smeltet sjokolade
- 0,5 dl fløte
- 2 dråper vanilje essens
- 1,5 dl h-melk
- 1 dl lønnesirup
- 0,2 ts malt muskatnøtt
- 4 skiver karamellisert Tulip bacon
- 2 dl vaniljeis
Fremgangsmåte
Stek 6 skiver Tulip bacon i 5 minutter i ovnen på 225 grader, ta de ut og fordel 2 ss brunt sukker på skivene og stek de igjen i ca 6-8 minutter, til de sprø og karamelliserte, sett til avkjøling.
Når baconskivene er avkjølt smører du 2 av skivene med smeltet sjokolade.
Pisk fløte med vanilje essens til en luftig krem, sett kaldt. Kremen skal du senere toppe milkshaken med.
I blender har du oppi melk, lønnesirup, malt muskatnøtt, 4 skiver avkjølt karamellisert Tulip bacon (ikke de med sjokolade) og vaniljeis. Kjøres sammen i 2 minutter.
I et stort glass har du oppi flytende sjokolade langs kanten, og litt i bunnen.
Hell oppi milkshaken som du har laget i blenderen og topp med pisket krem og to Tulip baconskiver med sjokolade.