Bacon-mumieBaconpakket kjøttdeig med urter
- 1 t 0 min
- 4 personer
Ingredienser
- 200 g Tulip Bacon i skiver
- 800 g hakket grisekød
- 3 ss mel
- 4 egg
- 2 dl kraftig grønsaks buljong
- 2 ss løk
- 100 g persille
- 1 små løk til øyne og tenner
- Salt og pepper, nykværnet
Fremgangsmåte
Rør sammen farsen med mel, egg, buljong, revet løk. hakket persille, salt og pepper. Form fyllet til et ansikt på et stekebrett med bakepapir. Lag øyne, nese og munn (som vist på bildene under) og pakk ansiktet inn i baconskivene ved å legge dem på langs over ansiktet.
Legg gjerne en baconskive over nesen til mumien for å visuelt markere at den er der.
Klipp deretter ut for øyne og tenner. Kutt ut den lille løken og bruk den til øyne og tenner.
Stek bacon-mumien i en forvarmet ovn v. 200°C ca. 45 minutter. Server bacon-mumien med eksempelvis en kald potetsalat toppet med sprøstekte baconterninger eller en rødbetesalat med knust feta, mango og persille.
SE HVOR ENKELT DET ER. VELBEKOMME:
Tips og triks
Server Bacon-mumien sammen med en kald potetsalat toppet med sprøstekte baconterninger, eller en rødbetesalat med knust feta, mango og persille. Hvis det skulle være rester, kan kjøttdeilig også enkelt spises på et stykke nybakt rugbrød, eller i en sandwich til matpakken.