Baconpannekakemed syrlig gulrotsalat og rå tyttebær
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pk Tulip bacon i skriver, rå
- 1 ss smeltet smør
- 1 klype salt
- 1 klype svartpepper
- 6 dl melk
- 3,5 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 4 egg
- 3 dl tyttebær
- 3 ss sukker
- 2-3 gulrøtter
- 1 ss eddik
- 1 ss sitron
- 1,5 ts sukker
- fersk persille
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 grader.
Bland frosne tyttebær og sukker. Sett til side og la sukkeret løse seg opp med tyttebærsaften.
Stek skivet bacon, i hele baconstrimler. Behold fettet. Bland tørt. Visp halvparten av melken i melblandingen til du har en jevn og klumpfri røre. Visp så inn resten av melken, egg, baconfett og smør. Smør en form og hell i røren, og vend deretter oppskåret bacon. Stek midt i ovnen til du har en fin farge på pannekakene, ca 30 minutter.
Riv eller høvl gulroten tyn, bland med de andre. Tilsett persille etter smak.
Server med tyttebær, gulrøtter og baconstrimler.