Baconsnurret kjøttboller med potetmosLaget i airfryer
Ingredienser
Kjøttboller- 2 pakker Tulip Bacon i skiver
- 400 g kjøttdeig
- 3 ss brødsmuler
- 1 egg
- ½ løk
- 1 hvitløk
- ¼ ts muskat
- Allehånde
- Pepper
- 400 g poteter
- 2 dl fløte
- 60 g smør
- 1 del eddik
- 2 deler sukker
- 3 deler vann
- 2 rødløk
Fremgangsmåte
Hjemmelagde kjøttboller:
Bland sammen kjøttdeig, brødsmuler, egg, løk, hvitløk, muskat, allehånde og pepper i en bolle. Husk å blande det godt sammen.
Form små kjøttboller, ca 25 gram.
Del baconet i to og snurr de rundt hver kjøttbolle. Legg den løse enden ned når det stekes.
Stekes på 205 grader i ca 12-15 minutter i airfryeren.
Potetmos:
Kok hele poteter i ca 25 minutter, til de er møte.
Hell av vannet og ha oppi ca 2 dl fløte og 60 gram smør. Mos sammen med en moser.
Smakes til med salt og pepper.
Syltet rødløk:
Kok opp eddik, sukker og vann. Tilsett rødløk i skiver.
La det trekke i minst 2 timer, gjerne et døgn.
Se hvordan du lager bacon i airfryer:
1. Legg baconet rett i airfryer skuffen.
2. Stekes sprøtt i Airfryer i ca. 8 minutter på 180 grader.
Tips og triks
OBS: Det er viktig å huske at alle airfryer maskiner oppfører seg forskjellig.