Baconsnurret kyllingfiletmed sommersalat
- 35 min
- 4 personer
Ingredienser
KYLLING- 2 pakker Tulip bacon i skriver, rå
- 600 g kyllingfilet
- 100 g fetaost
- 100 g spinat
- 50 g rødløk
- 1 pose babyleaf salat
- 1 pose ruccula
- 1 mango
- 5 jordbær
- ¼ rødløk
- 1 beger seterrømme
- 4 ss finhakket urter
- Sitronsaft
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
Start med å steke finkutta rødløk i litt olje. Når det er blankt har du oppi frisk spinat og krydrer med salt og pepper. Vend og stek i ca 30 sekunder, ta det bort fra varmen.
Del kyllingfiletene på langs, nesten igjennom, legg i stekt spinat og fetaost, surr 3 skiver Tulip bacon rundt hver kyllingfilet.
Stekes på 200 grader i ca. 20 minutter. Kyllingen bør hvile i 5 minutter før du skjærer i den.
Skyll og vask salaten og del løk, jordbær og mango i biter og ha i en bolle.
Lag urtedressing av seter rømme, friske urter, litt sitronsaft og smak til med salt og pepper.
Tips og triks
Finhakket urter som frisk timian, rosmarin, basilikum, estragon, mynte eller koriander