Baconsurret kyllingfiletmed fetaost, rotgrønnsaker og urteolje
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pakker Tulip bacon i skriver, rå
- 4 stk kyllingfilet
- 100 g fetaost
- 100 g fersk spinat
- 1 stk blomkål
- 50 g aspargesbønner
- 1 stk rødløk
- 10 stk redikker
- 100 g cherrytomater
- 1 pakke sukkererter
- 100 g sopp
- 1 stk søtpotet
- BBQ saus
- salt og pepper
- 1 dl olje
- 1 fedd hvitløk
- frisk timian og basilikum, eller andre urter
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 225C.
Start med å dele grønnsaker i biter og legg i en ildfast form.
Lag urteolje: Ha olje, hvitløk og friske urter i en stavmikser og bland det.
Deretter heller du urteoljen over grønnsakene slik at det blander seg godt.
Lag en lomme i kyllingfiletene og legg i fetaost og spinat. Deretter surrer du minst 2 skiver med Tulip bacon rundt hver kyllingfilet. Tilslutt pensler du BBQ saus over, gjerne på begge sider. Legg så kyllingen på toppen av grønnsakene.
Stekes på 225 grader i ca 20 minutter, og til kyllingen er gjennomstekt og baconet er sprøtt. Pensle gjerne med BBQ saus en eller to ganger underveis.