Brokkolipai med bacon

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Brokkolipai med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

PAIDEIG
  • 100 g hvetemel
  • 70 g sammalt hvete
  • 100 g smør
  • 3 ss vann
  • ½ ts salt
FYLL Print oppskrift

Brokkolipai er en perfekt rett å servere for familien. De fleste barn er vill etter pai, og det er en ideell måte å få litt mer grønt inn i matlagningen.

Brokkolipai kan tilberedes noen timer i forveien og er perfekt til gjestemat, utendørsmat eller hvis du skal ha noe mat med på farten. Nyt for eksempel brokkolipai på en skogstur med familien, ute på havet, når du tilbereder mat på bål eller grill, eller på farten, når du er på vei til sommerhuset.

 


Fremgangsmåte

Skjær smøret i små biter. Bland det sammen med de resterende ingredienser og elt til du har en sammenhengende deig.

Sett deigen på kjøl i cirka 30 min.

Skjær brokkoli i mindre stykker. Skjær rødløk i tynne strimler.

Sett ovnen på 200 °C varmluft.

Bekled en bakeplate med bakepapir og legg baconskivene på platen.

Bak baconskivene i den forvarmede ovn i ca. 8-12 minutter alt etter hvor kraftig ovnen din er. Baconet skal være helt sprøtt.

Ta bacon ut av ovnen og la det kjøle litt.

Skjær bacon i mindre stykker.

Pisk egg sammen med melk og salt/pepper.

Rull paideigen ut. Plasser paideigen i paiformen (24 cm.) og sørg for at deigen er helt opp til kanten og rundt kantene. Skjær evt. overflødig deig av.

Fyll brokkoli, rødløk og stykker av bacon rundt på hele paien. Hell eggemassen over og drys evt. litt ekstra bacon.

Bak paien i cirka 25-30 minutter alt etter hvor kraftig ovnen din er.

SKAL DU LAVE MAD OVER BÅL?

Find tips til bålmad og spændende retter at tage med

 

Inspiration til bålmad

Produkter