Brokkolipai med bacon
- 4 personer
Ingredienser
PAIDEIG- 100 g hvetemel
- 70 g sammalt hvete
- 100 g smør
- 3 ss vann
- ½ ts salt
- 125 g Tulip Bacon i skiver, rå
- ½ stk brokkoli
- 1 stk rødløk
- 5 egg
- 1 dl melk
- Salt og peper
Fremgangsmåte
Skjær smøret i små biter. Bland det sammen med de resterende ingredienser og elt til du har en sammenhengende deig.
Sett deigen på kjøl i cirka 30 min.
Skjær brokkoli i mindre stykker. Skjær rødløk i tynne strimler.
Sett ovnen på 200 °C varmluft.
Bekled en bakeplate med bakepapir og legg baconskivene på platen.
Bak baconskivene i den forvarmede ovn i ca. 8-12 minutter alt etter hvor kraftig ovnen din er. Baconet skal være helt sprøtt.
Ta bacon ut av ovnen og la det kjøle litt.
Skjær bacon i mindre stykker.
Pisk egg sammen med melk og salt/pepper.
Rull paideigen ut. Plasser paideigen i paiformen (24 cm.) og sørg for at deigen er helt opp til kanten og rundt kantene. Skjær evt. overflødig deig av.
Fyll brokkoli, rødløk og stykker av bacon rundt på hele paien. Hell eggemassen over og drys evt. litt ekstra bacon.
Bak paien i cirka 25-30 minutter alt etter hvor kraftig ovnen din er.