Cæsarsalat med ternet bacon
- 25 min
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pakker Tulip tørrsaltet ternet bacon
- 2 pakker Babyleaf salat
- 2 stk Hjertesalat, revet
- 1 stk Rødløk
- 100 g Parmesan, i skiver
- 4 stk Eggeplommer
- 2 ts Dijonsennep
- 6 stk Ansjosfileter, fin hakkes
- 2 fedd Hvitløk, finhakket
- Saften av 1 sitron
- 3 dl Rapsolje
- Litt salt
- Litt kajennepepper
Fremgangsmåte
- Stek Tulip bacon i litt olje i en varm stekepanne, la det avkjøle seg litt.
CÆSARDRESSING
- Visp sammen eggeplommer, sennep, finhakket ansjosfilet, hvitløken og sitronsaften, spe på med oljen, i en tynn stråle.
- Skal bli tykk som majones, smak til med salt og kajennepepper.
SERVERING
- Riv hjertesalaten i biter og bland den med babyleafsalaten, ha det i en bolle.
- Strø over rødløken som er kuttet i fine små skiver, hell på litt dressing, strø på krutongene og skiver av parmesan, deretter topper du med Tulip baco.
- Server gjerne litt ekstra Cæsardressing ved siden av.