Eplepaibakt med kanel og stjerneanis, toppet med Tulip Bacon

(5 vurderinger) Min vurdering: 0

Eplepaibakt med kanel og stjerneanis, toppet med Tulip Bacon

  • 8 personer

Ingredienser

Bunn
  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør (kaldt, ternet)
  • 100 g melis
  • 1 stk eggeplomme (kan sløyfes)
  • 4 ss vann (iskaldt)
  • Tørket ris/erter (til steking)
Fyll
  • 6 ss vann
  • 7 stk epler
  • 4 ss sukker
  • 1 stk kanelstang
  • 4 stk stjernesanis
Tilbehør Print oppskrift

Fremgangsmåte

Bunn:
Ha mel i en bolle, og smuldre inn smøret. Tilsett melis og bland godt. Ha i eggeplommen og halvparten av vannet (2 ss).

Bland deigen i en foodprosessor. Tilsett kun det ekstra vannet om nødvendig.

Klapp deigen sammen til en flat sirkel, pakk den i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 min.

Kjevle ut deigen mellom to bakeark til den er ca. 4 cm større enn paiformen.

Fjern det ene bakearket og legg bunnen i formen (med bakearket opp).

Prikk deigen med en gaffel, dekk med et bakeark og fyll opp med tørket ris/erter.

Stek på varmluft i 10-15 min. ved 190 °C. Fjern papiret og risen/ertene, og stek i 5-10 min. til deigen er gyllen.

Følg trinnene under ‘fyll’ og ‘kandisering’.

Stek den fylte paien i 10-15 min. og server med tilbehør.

Fyll:
Skrell 3 epler, fjern kjernen og skjær i terninger. Legg eplene i en kjele.

Kok opp med 2 ss vann, 2 ss sukker og krydder. La småkoke i ca. 10 min. til du får en fin mos.

Ta ut kanelstangen og stjerneanisen, og fyll paien.

Del 3-4 epler i to, og skjær dem i tynne skiver. Legg skivene jevnt over hele paien.

Smelt 2 ss sukker og 4 ss vann til sukkersirup og pensle over eplene. Alternativt kan sukker strøs over.

Tilbehør:
Stek Tulip Ternet Bacon i en stekepanne, og avslutt ved å drysse over en generøs porsjon honning.

Dryss over paien før servering, og server med en kule is.

Produkter