Hjemmelagde frikadeller med kremet pasta,ternet bacon, sopp og fersk basilikum
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g Tulip ternet bacon
- 1 stk løk
- 100 g sopp
- 200 g fersk pasta
- smør til steking
- friske urter, gjerne basilikum
- salt og pepper
- 500 g hakket svinekjøtt
- 1 ss salt
- 1 stk finrevet løk
- 1 dl lettmelk
- 2 ss hvetemel
- 2 stk egg
- 1 knivsegg sort pepper
- 150 g smør, saltet
Fremgangsmåte
Start med å frese ternet Tulip ternet bacon i litt smør.
Skjær opp løk og del soppen i biter, og ha det så oppi pannen med baconet. La det surre og blande seg godt.
Kok fersk pasta som anvist på pakken.
Har du stor stekepanne har du oppi de ferdige frikadellene (se beskrivelse lengre ned) og steker sammen med baconet.
Deretter heller du fløte i pannen med bacon, løk og soppen. La det koke inn til en fin saus konsistens. Smak til med salt og pepper etter behov. Bland inn pastaen og strø over med fersk basilikum.
Hjemmelagde Frikadeller:
Bland kjøttet sammen med salt og finrevet løk. Rør farsen sammen i ca 2 minutter.
Tilsett melk og rør ytterlige 1 minutt.
Dryss melet jevnt over farsen og rør det så 1 minutt igjen.
Tilsett egg og krydre med pepper. Rør deretter alt sammen i 2 minutter
La farsen stå på kjøl i 30 minutter før du former de og begynner stekingen.
Ved steking er det viktig å holde en jevn varme. ikke for varm, og ikke for kald. Det er viktig at frikadellene får en ordentlig stekeskorpe, uten at det er brent. Brukt mye smør eller olje ved steking.
Tips og triks
Du kan fint bruke Tulip skivet bacon eller Tulip tørrsaltet bacon.