Gratinert geitostsalatmed sprøstekt bacon og krutonger
- 45 min
- 4 personer
Ingredienser
- 4-6 Skiver Fullkornsbrød
- 400 g Geitost
- 4 stk Fersk fiken, i skiver
- 1 stk Rødbete
- 100 g Babyleaf
- 1 pakke Tulip bacon i skiver, rå
- 1 håndfull Fersk kjørvel
- Honning
Fremgangsmåte
Skrell rødbetene og riv de i tynne strimler med et rivjern, legg de så i en liten bolle med isvann.
Skjær brødet i sirkler eller terninger, rist de i en panne på middels varme til de er gyldenbrune. La det avkjøles helt.
Skjær bacon i strimler, eller bruk Tulip ternet bacon, stek så baconet og la det avkjøles. Bruker du ferdigstekt bacon kan du selv velge om du vil varme det eller ikke.
Skjær fiken i skiver.
Forvarm oven til 200°C. Legg geitostskivene på en smurt bakeplate, og stek i ovnen i ca ca 4 minutter.
Legg deretter den varme osten på en oppvarmet tallerken.
Ta rødbetene ut av vannet, ordne krutongene, fikenskiver, salat, bacon og kjørvel fint rundt geitosten.
Drypp på honning, og server med det samme.