Gulrotsuppemed chili, ingefær, appelsin og Tulip bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 1-2 pakker Tulip bacon
- 4-8 stk Brødskiver
- 350 g Gulrøtter
- 1 stk Gul løk
- 1 stk Hvitløksfedd
- 1 ss Ingefær, frisk og revet
- 1 stk Rød chili
- 3 dl Appelsinjuice
- 5 dl Grønnsakskraft
- Olje
- Salt og pepper
- Koriander
Fremgangsmåte
Start med å skrelle gulrøtter og dele i biter, finhakk løk, hvitløk og chili, skrell og riv ingefær. Varm litt olje i en kjele og fres alle grønnsakene i 2-3 minutter, rør om så de ikke blir brent, bare blanke. Tilsett juice og kraft og la det småkoke i ca 20 minutter. Kjør suppen jevn og glatt med en stavmikser, smak til med salt og pepper, pynt med litt finhakket chili og frisk koriander.
Mens suppen koken, steker du Tulip Bacon med litt olje i en varm stekepanne.