Baconpakket indrefilet av svinmed potetmos og saus
- 50 min
- 2 personer
Ingredienser
BACONPAKKET INDREFILET- 1 Indrefilet av svinekjøtt
- 2 pakker Tulip bacon i skiver, rå
- Sennep
- Salt
- Pepper
- 1 kg poteter
- 2,5 dl helmelk
- 100 g smør
- 1 dl rødvinseddik
- 1 rødløk
- 1 fedd hvidløk
- ½ ts tørket timian
- ¼ l pisket krem
- ½ buljongterning
Fremgangsmåte
Potetmosmos:
Skrell potetene, skjær dem i mindre stykker og vask dem grundig.
Ha potetene i en gryte med vann og kok til de er møre.
Varm melk og smør i en gryte.
Rør melk og smør sammen med poteter og mos det. Smak til med salt og pepper.
Baconpakket indrefilet:
Skjær indrefileten i medaljonger med ca. 5 cm tykkelse.
Pensle medaljongene med sennep og rull baconskivene rundt dem.
Varm opp litt olje i en panne og stek medaljongene i ca. 1 min på hver side.
Legg dem i et ildfast form og sett dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 7-8 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem hvile i 5 minutter.
Saus:
Hakk løk og hvitløk.
Ha hakket løk og hvitløk i en kasserolle med 20 g smør og la det frese litt.
Tilsett rødvinseddik, timian og buljongterning og la det redusere i ca. 5 minutter.
Tilsett deretter fløten og la det redusere igjen til sausen har den ønskede konsistens. Husk å smake til med salt og pepper.
Tips og triks
Ikke ha salt i potetene når de skal brukes til mos.
Du kan også blande sausen for å få smaken fra løken og hvitløken helt inn i sausen.