Kantarellsuppe med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pakker Tulip Ternet Bacon
- 8 dl sopp eller kyllingkraft
- 4 dl fløte
- 2 dl hvitvin
- 900 g kantareller
- 2 hvitløksfedd
- 1 løk
- Olje
- Salt og Pepper
- Bladpersille
Fremgangsmåte
Start med å rense og sortere kantarellene. Legg til side 12 kantareller, da disse skal stekes til slutt og legges på toppen av suppen.
Varm opp olje og ha oppi løk, hvitløk og kantareller delt i biter. Dette skal frese godt i stekepannen. Pass på at det ikke blir brent, så husk å rør godt.
Tilsett hvitvin og la det redusere i 10 minutter.
Hell på kraft og fløte, deretter la dette småkoke i 5 minutter.
Når dette har fått småkokt i 5 minutter, kjører du suppen glatt med en stavmikser. Smakes til med salt og pepper.
Stek Tulip Ternet Bacon i litt olje. Når baconet er blitt brunt, tilsetter du litt smør og de resterende kantarellene i stekepannen. Husk å steke kantarellene på alle sider.
Tips og triks
Du kan fint bruke Tulip Pancetta eller Tulip Skivet bacon i strimler.