Kjøttgryte med bacon

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Kjøttgryte med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pakker Tulip Bacon i skiver, rå
  • 500 g kjøttdeig
  • 1 krukke kruste tomater
  • 1 gul løk
  • 1 purre
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 terning kjøttbuljong
  • Smør
  • 1 ss karri
  • Chilipulver (mengde etter smak)
  • Salt
  • Ris
Print oppskrift

Fremgangsmåte

Kok risen i henhold til pakning.

Hakk løken, kutt purren i små halvmåner og skjær baconet i centimeterstore biter.

Brun kjøttdeigen i smøret, gjerne i en støpejerns gryte. Når kjøttdeigen har fått farge, tilsett karri og chilipulver etter smak. Senk temperaturen og la den koke under lokk.

Tilsett løk og purre, la den bli brun en liten stund under lokk.

Ha i kruste tomater, buljongterningen og tomatpuréen i gryten og rør om. La det småkoke under lokk mens du steker baconet.

Stek baconet til det har fått en fin farge og legg på kjøkkenpapir for å renne av overflødig fett. Legg deretter baconet i gryten og rør godt. Smak til og tilsett mer krydder.

Server med ris og en salat.

 

Produkter