Kladdkakemed bacon
- 30 min
Ingredienser
- 250 g Tulip ternet bacon
- 150 g Mørk sjokolade
- 150 g Smør
- 2 stk Egg
- 175 g Sukker
- 2 dl Hvetemel
- 1 ts Vaniljesukker
- 75 g Pekannøtter
Fremgangsmåte
Snart med å sprøsteke baconet. Legg det på papir slik at fettet får rent av. Spar på det resterende fettet i stekepannen.
Brun smøret til det er lysebrunt, hell i en skål for å stoppe bruningen, og rør inn baconfettet.
Hakk sjokoladen i biter og smelt i mikro eller i vannbad.
Visp egg, sukker og vaniljesukker til det blir luftig. Deretter sikter du i melet. Vend inn den smeltede sjokoladen og smøret.
Hakk nøttene og ha i røren sammen med halve baconet.
Hell blandingen i en rund kakeform. Strø over resten av nøttene. Stek kaken 15 minutter på 175°C. Test med en pinne om kaken er seig i midten.
Strø over resten av baconet før servering.