Lutefisk med sprøstekt ternet bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g Tulip ternet bacon
- 1 kg Lutefisk
- Salt og pepper
- Smør til bacon
- 600 g Frosne erter
- 200 g Smør
Fremgangsmåte
Del lutefisken i 4 serveringsbiter, legg på grovt salt, og la det ligge på i minst 1 time. Da blir lutefisken fast og fin.
Legg lutefisken på et stekebrett, ha på nykvernet pepper, dekk med aluminiumfolie og sett inn i ovnen, på 200 grader i ca 30-40 minutter.
Kok opp de fryste ertene og sil av vannet, ha i 100 gram smør, kjør de med stavmikseren, og smak til med salt og pepper. Viktig å lage ertepuréen ferdig før man smaker den til med salt, har man i salt før den kjøres med stavmikseren blir den seig.
Sprøstek Tulip bacon, bruk godt med smør
Serveres med kokte poteter.