Matmuffins med bacon,grønnsaker, vårløk og oregano
Ingredienser
- 1 pakke Tulip bacon i skriver, rå
- 150 g revet ost
- 50 g rød paprika, finkuttet
- 50 g gul paprika, finkuttet
- 50 g vårløk, finkuttet
- fersk oregano
- 250 g hvetemel
- 50 g smeltet smør
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts salt
- 1 ss tørket oregano
- 3 stk egg
- 1 beger seter rømme
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200C.
Skjær Tulip bacon i biter og stek i 4-5 minutter.
Finkutt paprika, vårløk og oregano.
Rør sammen egg og rømme, ha så i smeltet smør, tilsett hvetemel, salt, bakepulver og tørket oregano, bland godt.
Deretter har du oppi 2/3 av revet ost og 2/3 av det stekte Tulip baconet og bland det forsiktig.
Fordel røra i muffinsformer men ikke ta de fullere enn 2/3.
Til slutt strør du over resten av baconet og resten av osten. Topp med finhakket frisk oregano.
Stekes på 200 grader i 12-15 minutter.
Tips og triks
Oppskriften kan helt fint byttes ut med Tulip ternet bacon eller Tulip ternet pancetta. Husk å steke baconet raskt før du har det i røren.
Vil du ha det enda raskere? Prøv Tulip ferdigstekt bacon - da har vi gjort stekejobben for deg.