Påskerisotto med kylling og bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Påskerisotto med kylling og bacon

  • 45 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 8 stk Kyllinglår
  • 2 pakker Tulip bacon i skiver, rå
  • 4 spsk. Barbequesaus
  • 350 g Risottoris
  • 2 dl Hvitvin
  • 50 g Smør
  • 75 g Parmesan
  • 1 Sitron, skallet
  • 1 stk Løk
  • 2 fedd Hvitløk
  • 2-3 spsk. Olje
  • 1,5 l Hønsebuljong
  • Salt og pepper
Print oppskrift

Fremgangsmåte

Kyllinglårene:

Start med å trimme og gjør kyllinglårene pene. Fjern skinn og brusk i den ene enden, så det er kun ben synlig i den andre enden.

Krydr lårene med salt og pepper, og dekk til hvert av lårene med 2 skiver bacon. Bruk eventuelt et par tannpirkere for å holde på plass baconet. 
Plasser kyllinglårene på en stekeplate med bakepapir, og stek lårene i ovnen på 180 °C i ca. 35 min.

Halvveis i steketiden pensler du litt barbequesaus på lårene, slik at de karamelliseres. 

Risotto: 

Hakk løk og hvitløk, og stek i en kjele med litt av smøret og oljen på middels varme. Løken skal bli blank og mør, men den skal ikke få farge. Hell i risottoen og stek risen et par minutter. 

Tilsett hvitvin, rør rundt og la vinen koke vekk. 

Tilsett litt av buljongen og rør i risottoen hele tiden. Hell i litt mer buljong og fortsett denne prosessen til buljongen er oppbrukt og risen er mør. Det tar ca 20 minutter, før risen er ferdig. 

Tilslutt tilsetter du revet parmesanost, den siste klumpen med smør, og litt revet sitronskall.

Smak til med salt og pepper.

 

 


Tips og triks

Dersom du ikke finner kyllinglår, kan du bruke overlår eller filet. 

Produkter