Pasta med baconsaus
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pakke Tulip bacon i skiver, rå
- 1 gul løk
- 400 g fersk sjampinjong
- 1 hvitløksfedd
- 400 g spaghetti
- 2 ss tomatpuré
- 2 dl fløte
- 1 dl pastavann
- 0,5 dl hakket persille
- 2 ss hakket salvie
- 100 g prastost
- 2 ss olivolje
- Salt og svartpepper
Fremgangsmåte
Hakk opp løken og la den bli myk av smør i stekepannen. Hakk opp sjampinjong og ha i stekepannen. Stek til væsken har forsvunnet. Trykk hvitløk og la den steke i cirka ett minutt.
Ritt baconet og stek det sprøtt i en stekepanne.
Kok pastaen etter visningen på pakken. Hell ut vannet (spar 1 dl) og sett tilbake på platen. Løk løk, sjampinjong og bacon. Rør inn tomatpuré, fløte og vann. Finhakk urtene og riv osten. Bland alt i kasseene med pastaen, slå på oljen og la det småkoke under omrøring i noen minutter.
Smak til med salt og pepper.