Pastasalat med bacon og pesto
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g fullkornspasta
- 4 ss grønn pesto
- 100 g cherrytomater
- 100 g frosne edamamebønner uden bælg
- 30 g ruccola
- 20 g pinjekjerner
- 125 g Tulip Bacon i skiver, rå
Fremgangsmåte
Kok pasta etter anvisningen på pakken.
Halver cherrytomater.
Skyll frosne edamamebønner i vann til de er tint.
Sil ut pastavannet og la pastaen avkjøles.
Sett ovnen på 200 °C varmluft. Kle et stekebrett med bakepapir og legg baconskivene oppå.
Stek baconet i den forvarmede ovnen i ca. 8-12 minutter avhengig av hvor kraftig ovnen din er. Baconet skal være helt sprøtt.
Ta baconet ut av ovnen og la det avkjøles.
Skjær baconet i mindre biter.
Bland den avkjølte pastaen med pesto, cherrytomater, edamamebønner og ruccola. Hvis den er litt for tørr, tilsett litt mer pesto.
Varm opp en tørr panne.
Tilsett pinjekjerner til pannen. La dem riste i 4-5 minutter til de får farge.
Til slutt fordel bacon og pinjekjerner over pastasalaten.
Server umiddelbart eller avkjøl fram til servering.