Pizza med bacon og rødløk med fetaost
Ingredienser
- 3 dl lunket fingervarmt vann
- 50 g gjær
- 2 ts sukker
- 2 ts salt
- ½ dl olivenolje
- 6 ½ dl hvetemel
- 150 g fetaost
- 1 boks tomatsus
- 1 pakke Tulip bacon i skriver, rå
- 1 stor rødløk
- 1 potte basilikum
Fremgangsmåte
DEIG
- Løs opp gjæren i vannet i en bolle. Bland i sukker, salt, olivenolje.
- Bland i melet og elt deigen elastisk med kjøkkenmaskinen på høyeste hastighet, det tar ca 10–20 min. Legg pizzadeigen i en stor bolle, under 35 min.
- Del deigen i brann stykker og bak den ut ved hjelp av en kjevle på melet bord eller på bakepapir (eller kjøp ferdig... Det er greit.)
PIZZA
- Sett ovnen på 250 grader.
- Fordel tomatsaus, bacon, fetaost og oppskåret rødløk jevnt over pizzaen. Stek så pizzaen i ca 10 minutter, eller til den har fått en fin farge. Server med fersk basilikum.
Tips og triks
I denne oppskriften kan du helt fint bruke Tulip Ternet Bacon eller Tulip Veggie Bacon for et vegetarisk alternativ.