Pizzasnurrer med Tulip ternet baconlaget med hvit saus, fetaost og oliven
- 4 personer
Ingredienser
- 300 g Tulip ternet bacon
- 50 g sorte oliven uten sten
- 50 g grønne oliven uten sten
- 200 g revet ost
- 100 g fetaost i biter
- 1 beger creme fraiche
- 1 fedd hvitløk
- 1 potte fersk timian
- 1 potte fersk oregano
- 1 potte fersk basilikum
- 6 dl lunket vann
- 1 dl olje
- 1 pakke tørrgjør
- 1 ss sukker
- 1 ss salt
Fremgangsmåte
Pizzadeig:
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt det sammen, la deigen elte i minst 10 minutter. Hev til dobbel størrelse ca 30-60 minutter.
Hvit pizzasaus:
Finhakk de friske urtene og hvitløken, blandes i creme fraiche og smakes til med salt og pepper.
Pizzasnurrer:
Sett ovnen på 225C.
Start med å steke ternet bacon. Det holder med 2-3 minutter. Det behøves ikke å gjennomsteke baconet
Kjevle ut pizzabunnen til en rektangulær form, smør på med hvit pizzasaus, og fordel de sorte og grønne olivene rundt. Strø på ternet bacon og fetaost. Rull sammen og del i snurrer på 1.5-2 cm tykke som legges på et stekebrett.
Strø over revet ost og etterhev i 20 minutter.
Stekes i ca 15 minutter.
Tips og triks
Ønsker du å lage en raskere variant, kan du bytte ut deigen med ferdigdeig.
I denne oppskriften kan du helt fint bruke Tulip skivet bacon eller Tulip pancetta