Quiche med Pancettaog ristede tomater
- 2 t 30 min
- 6 personer
Ingredienser
DEIG- 170 g kaldt smør
- 250 g mel
- 1 ts salt
- 1 eggeplomme
- Evt. kaldt vann
- 250 g Tulip Pancetta
- Olje
- 200 g gruyere (ost)
- Cerrytomater
- 3 dl creme fraiche eller pisket fløte
- 3 dl melk
- 3 egg
- Nykvernet muskatnøtt
- Salt
- Nykvernet pepper
- Cornichoner og evt. en salat
- Matfilm
- Bakepapir
- Tørkede bønner (til forsterkning av paibunnnen)
- Kjøkkenrull
- Paiform (diameter 23 cm)
Fremgangsmåte
DEIG:
Del smøret i små stykker.
Smuldre smøret med mel og salt til det blir som revet ost.
Samle deigen med 1 eggeplomme og tilsett evt. kaldt vann.
Rull deigen til en ball, pakk den i matfilm og sett den i kjøleskapet (minst 1 time).
Sett ovnen på 180 °C.
FYLL:
Stek Tulip Pancetta i en veldig varm stekepanne med litt olje til de er sprøe og gylne.
Tøm det stekte Tulip Pancetta på et kjøkkenpapir.
Del cerrytomatene i to og ristes i stekepannen.
PAI:
Ta deigen ut av kjøleskapet.
Rull deigen ut.
Kle paiformen med deigen og skjær av overflødige deig fra kanten.
Prikk deigen med en gaffel, deretter dekk deigen med bakepapir.
Forstek paibunnen i 15 minutter i ovnen.
Ta paiformen ut av ovnen.
Riv osten grovt.
Fordel bacon og ost i paibunden.
EGGEKREM:
Rør creme fraiche med melk, egg og 3 eggeplommer.
Dryss friskrevet muskat, salt og nykvernet pepper over.
Hell blandingen over bacon, cerrytomater og ost i paien. Sett paien i ovnen og stek den ferdig i ca. 25 minutter.
SERVERING:
La paien hvile – den skal fortsatt være varm ved servering.