Skreifilet med baconsalsa,bimi og blomkålpuré
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g Tulip ternet bacon
- 600-800 g Skrei
- 1 stk blomkål
- 2 stk persillerot
- 2 fedd hvitløk
- 1 pakke Bimi
- 100 g cherrytomat
- 1 chili, finhakket
- 150 g pinjekjerner
- 2 dl fløte
- 200 g smør
Fremgangsmåte
Blomkålpuré
Rens og del opp blomkål og persillerot, og kok de møre sammen med et hvitløksfedd. Når blomkålen og persilleroten er møre heller du av vannet og slipper ut dampen i noen minutter. Deretter tar du i halvdelen av smøret og halve fløten.Kjør det så glatt med en stavmikser. Spe på med resten av fløten og smøret om nødvendig.
Smak til med salt og pepper.
Baconsalsa
Stek Tulip ternet bacon i olje med god varme, etter hvert har du oppi delte cherrytomater, finhakket chili og hvitløk og de ristede pinjekjernene. La det småputre i 7-8 minutter, smak til med salt og pepper.
Skreifilet og Bimi
Stek Bimi i godt smør i 30 sekunder på hver side rett før servering.
Stek skreien først og brukt godt med smør, snu den og krydre fisken med salt og pepper