Solegg med baconfyll

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Solegg med baconfyll

  • 72 t 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 10 egg
  • 1 l vann
  • 150 g salt
  • 4 rødløk
  • 125 g Tulip ternet bacon
  • 2 ss majones
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss gressløk
Print oppskrift

En dansk klassiker med en bacontwist. Eggene skal forberedes i god tid og trekke i minst 3 dager i saltlaken. I tillegg pynter de flott opp ethvert frokostbord, eller en morsom måte å gi de vanlige 1/2 kokte eggene med majones et deilig tvist med smakfullt, sprøtt bacon.

 


Fremgangsmåte

Egg:

Kok eggene i 12 minutter.

La de kjøle seg og trill dem på bordet til skallet ”klekker”.

Kok 1 l vann opp med salt og de brune skallene fra løken.

Kjøl laken litt og hell over eggene. La dem ligge i laken på kjøl i minst 3 dager før servering.

 

Servering:

Skrell eggene og del dem i to. 

Fjern plommene og rør dem med sennep, majones og halvparten av det steket bacontern.

Bland laken sammen med røren, og server med resten av baconternene og finhakket purre på toppen.

 

Produkter