Lasagne med dansk salami,fersk basilikum og mozzarella
- 1 t 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g Tulip salami
- 200 g lasagneplater
- 2 poser mozzarella
- 1 ts olivenolje
- 400 g tomatsaus
- 1 krukke basilikum
- salt og pepper
- 3 msk smør
- 0,5 dl hvetemel
- 5 dl melk
- 100 g revet ost
- cherrytomater
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200C.
Smelt smør og tilsett melet. Rør det sammen på middelsvarme til smør og mel har fått litt farge.
Visp i halvparten av melken. Fortsett å vispe til sausen har blitt kremet og glansfull. Tilsett resten av melken og mozzarella-osten. Rør det godt sammen. Smak til med salt og pepper.
Skjær salamien i biter.
Hell litt tomatsaus i bunnen av lasagneformen. Hell over litt av ostesausen, strø på noen av salamibitene og topp med basilikumblader. Deretter legger du over lasagneplater og fordeler ingrediensene lag vis til alt er tomt.
Topp lasagnen med revet ost og cherrytomater.
Gratiner formen i ovnen i ca 35-40 minutter til lasagnen har fått en fin farge.