BourguignonPulled Pork a la Bourguignon
- 55 min
- 4 personer
Ingredienser
- 500 g Tulip Pulled Pork
- 4 stk. Potet (bake)
- 100 g Smør, usaltet
- 1 dl. Helmelk
- 10 g Muskatnøtt (hel)
- 2 ss Havsalt
- 4 knivsodd Sort pepper
- 0,25 bunt Persille
- 25 g Smør, saltet
- 100 g Bacon i skiver, rå
- 250 g Perleløk
- 250 g Frisk champignon
- 2 dl. Rødvin
- 1 dl. Vann
- 1 ss Maisstivelse
- 4 stilk Frisk timian
Fremgangsmåte
PULLED PORK:
Tilbered Pulled Pork etter anvisning på pakken. Ta Pulled Pork ut av ovnen og skjær i grove terninger.
BOURGUIGNON:
Skrell potetene og skjær dem i små terninger. Kok potetene godt. Hell av vannet og la potetterningene dempes i 30 sekunder innen de legges tilbake i gryten.
Pisk smør gradvis med en håndmikser og tilsett helmelk. Smak til mosen med revet muskat, salt og sort pepper. Strø over med persille.
La smør bruse opp i bunnen av en gryte, stek bacon i grove strimler og tilsett etter 2 min. skrelt perleløk og champignon. Stek ca. 5 min. under omrøring.
Tilsett vin, stekesjy og vann. La retten småkoke i ca. 5 min. og tilsett Pulled Pork i terninger.
Kokes i ytterligere 5 min og jevn retten.
Server smørpisket mos med Pulled Pork a la Bourguignon, overstrødd med frisk timian.
Tips og triks
Hvis du ønsker ekstra grønt i retten kan du vende inn litt frisk grønnkål eller snitt savoykål rett før servering.