Baconpakket indrefilet av svinmed potetmos og saus

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Baconpakket indrefilet av svinmed potetmos og saus

  • 50 min
  • 2 personer

Ingredienser

BACONPAKKET INDREFILET
  • Salt
  • Pepper
Potetmos
  • 1 kg poteter
  • 2,5 dl helmelk
  • 100 g smør
Saus
  • 1 dl rødvinseddik
  • 1 rødløk
  • 1 fedd hvidløk
  • ½ ts tørket timian
  • ¼ l pisket krem
  • ½ buljongterning
Print oppskrift

Fremgangsmåte

Potetmosmos:

Skrell potetene, skjær dem i mindre stykker og vask dem grundig.

Ha potetene i en gryte med vann og kok til de er møre.

Varm melk og smør i en gryte.

Rør melk og smør sammen med poteter og mos det. Smak til med salt og pepper.

Baconpakket indrefilet:

Skjær indrefileten i medaljonger med ca. 5 cm tykkelse.

Pensle medaljongene med sennep og rull baconskivene rundt dem.

Varm opp litt olje i en panne og stek medaljongene i ca. 1 min på hver side.

Legg dem i et ildfast form og sett dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 7-8 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem hvile i 5 minutter.

Saus:

Hakk løk og hvitløk.

Ha hakket løk og hvitløk i en kasserolle med 20 g smør og la det frese litt.

Tilsett rødvinseddik, timian og buljongterning og la det redusere i ca. 5 minutter.

Tilsett deretter fløten og la det redusere igjen til sausen har den ønskede konsistens. Husk å smake til med salt og pepper.

 


Tips og triks

Ikke ha salt i potetene når de skal brukes til mos.

Du kan også blande sausen for å få smaken fra løken og hvitløken helt inn i sausen. 

Produkter