Gulrotkakemed karamellisert bacon
- 10 personer
Ingredienser
KARAMELLISERT BACON- 4 pakker Tulip Skivet bacon
- 1 dl brunt sukker
- 3 egg
- 300 g sukker
- 1 ss bakepulver
- 350 g hvetemel
- 350 g revet gulrot
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ss kanel
- 1 ts muskat
- 1 ss natron
- 2 dl olje
- 1 pakke Philadelfiaost
- 100 g smør
- 200 g melis
- 1 ss vaniljesukker
- 1 ss sitronsaft
Fremgangsmåte
KAKERØRE:
Pisk egg og hvit sukker i en kjøkkenmaskin, deretter ha oppi olje.
Sikt melet og tilsett de andre tørre ingrediensene.
Vend inn revet gulrot og hell røren oppi en smurt form.
Stekes på 180 grader i ca 40 minutter.
GLASSUR:
Sett ingrediensene på benken slik at de blir romtemperert.
Bland sammen philadelfiaost, smør, melis, vaniljesukker og sitronsaft og kjør i en kjøkkenmaskin til det blir en jevn og fin ostekrem.
OBS: Vent til kremen er avkjølt før du setter sammen kaken.
KARAMELISERT BACON:
Del Tulip skivet bacon i 2 og legg det på et stekebrett med bakepapir.
Strø over brunt sukker.
Stek på 200 grader i ca 8-9 minutter. OBS: Her må man følge med på slutten. Baconet skal ikke bli brent, bare karamellisert.
SERVERING:
Når kakebunnen er helt avkjølt, deles kakebunnen i to og fylles med et lag ostekrem i midten og på toppen.
Dekk deretter kaken med ostekrem på sidene slik at baconet kan festes langs siden.
Sett de karamelliserte baconskivene tett i tett rundt kaken og riv litt gulrot og strø på toppen før servering.