Gulrotkakemed karamellisert bacon

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Gulrotkakemed karamellisert bacon

  • 10 personer

Ingredienser

KARAMELLISERT BACON KAKERØRE
  • 3 egg
  • 300 g sukker
  • 1 ss bakepulver
  • 350 g hvetemel
  • 350 g revet gulrot
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss kanel
  • 1 ts muskat
  • 1 ss natron
  • 2 dl olje
GLASSUR
  • 1 pakke Philadelfiaost
  • 100 g smør
  • 200 g melis
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ss sitronsaft
Print oppskrift

Fremgangsmåte

KAKERØRE:

Pisk egg og hvit sukker i en kjøkkenmaskin, deretter ha oppi olje.

Sikt melet og tilsett de andre tørre ingrediensene. 

Vend inn revet gulrot og hell røren oppi en smurt form.

Stekes på 180 grader i ca 40 minutter.

 

GLASSUR:

Sett ingrediensene på benken slik at de blir romtemperert.

Bland sammen philadelfiaost, smør, melis, vaniljesukker og sitronsaft og kjør i en kjøkkenmaskin til det blir en jevn og fin ostekrem.

OBS: Vent til kremen er avkjølt før du setter sammen kaken.

 

KARAMELISERT BACON:

Del Tulip skivet bacon i 2 og legg det på et stekebrett med bakepapir. 

Strø over brunt sukker.

Stek på 200 grader i ca 8-9 minutter. OBS: Her må man følge med på slutten. Baconet skal ikke bli brent, bare karamellisert. 

 

SERVERING:

Når kakebunnen er helt avkjølt, deles kakebunnen i to og fylles med et lag ostekrem i midten og på toppen.

Dekk deretter kaken med ostekrem på sidene slik at baconet kan festes langs siden.

Sett de karamelliserte baconskivene tett i tett rundt kaken og riv litt gulrot og strø på toppen før servering. 

 

 

Produkter