Kyllinggrateng med bacon
- 40 min
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pakker Tulip Bacon i skiver, rå
- 4 stk kyllingfileter
- 2 ts kinesisk soya
- 1 eple
- 1 rød paprika
- 1 liten purre
- 1 dl revet ost
- 1 ts salt
- 2 klyper pepper
- Fersk timian
- Ris
- Salat eller grønne bønner
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl fløte
- 1 dl stekesjy
- 2 ss kalvefond
- 1 ss mel
- 3 ss mango chutney
- 1-2 ts sambal oelek
- 3 klyper salt
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 grader.
Del kyllingfiletene i tre deler. Bland kyllingen med soya og stek i smør. Tilsett salt og pepper. Spar stekesjy.
SAUS: Bland creme fraiche, fløte, stekesjy, mel og kalvefond i en kjele. La det småkoke i 3 min. Tilsett mango chutney, sambal oelek og salt.
Skjær eplet og paprikaen i småbiter. Skyll og del purren i strimler. Del baconet i strimler og stek i en stekepanne. Tilsett purre, eple og paprika og la det småkoke.
Legg kyllingen i en gratengform, hell over sausen og dryss over med bacon og revet ost. Stek i ovnen i ca 25 minutter. Pynt med timian.
Server med ris og salat/grønne bønner.