Kyllinggrateng med bacon

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Kyllinggrateng med bacon

  • 40 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pakker Tulip Bacon i skiver, rå
  • 4 stk kyllingfileter
  • 2 ts kinesisk soya
  • 1 eple
  • 1 rød paprika
  • 1 liten purre
  • 1 dl revet ost
  • 1 ts salt
  • 2 klyper pepper
  • Fersk timian
  • Ris
  • Salat eller grønne bønner
Saus
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl fløte
  • 1 dl stekesjy
  • 2 ss kalvefond
  • 1 ss mel
  • 3 ss mango chutney
  • 1-2 ts sambal oelek
  • 3 klyper salt
Print oppskrift

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Del kyllingfiletene i tre deler. Bland kyllingen med soya og stek i smør. Tilsett salt og pepper. Spar stekesjy.

SAUS: Bland creme fraiche, fløte, stekesjy, mel og kalvefond i en kjele. La det småkoke i 3 min. Tilsett mango chutney, sambal oelek og salt.

Skjær eplet og paprikaen i småbiter. Skyll og del purren i strimler. Del baconet i strimler og stek i en stekepanne. Tilsett purre, eple og paprika og la det småkoke.

Legg kyllingen i en gratengform, hell over sausen og dryss over med bacon og revet ost. Stek i ovnen i ca 25 minutter. Pynt med timian.

Server med ris og salat/grønne bønner.

 

Produkter